Hey Siri, Hej Google, Hello Alexa – Stemmestyring

Hey Siri, Hej Google, Hello Alexa – Stemmestyring

Hvornår talte du sidste gang med din smartphone?

Det er måske et stykke tid siden og hvis det er tilfældet, er det værd lige at give det et forsøg igen.

Personligt har jeg fulgt udvikling nøje og selv investeret meget tid i at se hvilke muligheder der hele tiden dukker frem.

Første generation af den digitale assistent

Praktisk eksempel fra hverdagen: Jeg møder ind på kontoret og hvis jeg er første mand så starter jeg dagen med at smide computertasken og imens jeg er igang med det siger jeg “Hej Google, tænd lyset” (så tænder lyset på hele kontoret), derefter følger sætning imens jeg er på vej over til kaffemaskinen “Hej Google, start Spotify på højtaleren a-round”. Alt det fortæller jeg til en fast tilsluttet og aktiv Google Home enhed.

I løbet af dagen taler jeg ikke så meget til Google, der taler jeg til Siri da jeg bruger min iPhone, det er typisk Siri der sørger for at jeg ringer til den rigtige, sætter en alarm, sende penge på mobilepay eller andre lavpraktiske ting som at vide hvordan vejret bliver imorgen.

Når det bliver aften og maden står på bordet, så kender de fleste nok også hvordan det lige er at sætte et Netflix afsnit på, uden at gøre andet end at fortælle Google at den skal afspille Netflix og seriensnavn, så går der 10 sekunder og Netflix afspiller så det afsnit jeg er nået til.

Det har jeg gjort igennem det sidste halve år og det er helt fantastisk når man har vænnet sig til det og man føler at fremtiden for alvor er rykket ind.

Anden generation af den digitale assistent er på vej

De fysiske produkter som er på det danske markedet er stadig pr. dags dato ikke eksisterende, de eksistere kun på smartphones, det bliver der snart lavet om på.

Google har for få dage siden (d. 10 september 2018) lanceret det danske sprog og efterfølgende givet lovning på at Google Home produkter kommer til Danmark i løbet af efteråret.

Det tog store danske virksomheder til sig og Google allierede sig bla. med nedenstående virksomheder med deres nye app.

Lige nu er de danske apps indkøbslister, medlemsklubber og små mindre praktiske apps den første bølge.

Trejde generation af den digitale assistent er lige om hjørnet

Nu begynder det at blive sjovt – den dybe integration med fx. webshops og nyhedshjemmesider og andre som kræver et visualiseret billede af det man spørger efter.

Det vil sige at den digitale assistent, den centrale enhed i hjemmet har hele familiens kalender, aftaler, daglige gøremål, transport tider, vejret, skole skemaet, indkøbsliste og ja det er kun fantasien sætter grænsen.

Google Home Hub er blevet leaked og vi skal ikke regne med at produktet bliver lanceret i Danmark før engang i midten af næste år, da Google først vil lancere deres produkt i USA og derefter vurdere om den version også skal til Europa.

Fjerde generation

Google har gjort det man kun kunne forstille sig fandtes i Sci-fi film, de har lavet en eksperimenterende AI service som kan agere som en personlig assistant over telefonen, booke en tid til frisøren eller et bord til din favorit restaurant.

Der er et stykke til vi er der, men lige pludselig så er det robotter vi taler med uden vi ved det, hvis du ikke har set videoen nedenfor så kan den anbefales.

Vi har besluttet at vi tror dette er en af del fremtiden og vi arbejder lige nu på at bygge de første apps og vi glæder os til at vise dem frem ?

Related Posts